Pluimgewicht

Schrijvers (Vincent Van Meenen, Line Pillet) en illustratoren (Dieter De Schutter, Charlotte Severeyns) vertellen in de geïllustreerde dichtbundel PLUIMGEWICHT het waargebeurde verhaal van duizenden sneeuwganzen die tijdens een storm boven Montana (VS) een noodlanding maken in de Berkely Pit – een meer vol zware metalen en giftige stoffen.

Het verhaal werd in eigen beheer en in een genummerde oplage uitgebracht. De boekvoorstelling werd georganiseerd in de Oude Beurs van Antwerpen. Drie weken lang kon het publiek het boek komen ontdekken in een expositie waarin de gedichten en illustraties centraal stonden. Het publieke toonmoment werd gepresenteerd door radiomaker Pat Donnez en muzikant Aiko Devriendt. Ze brachten de gedichten tot leven in een muzikale vertelling.

 

 

pluimgewicht 2
tekening: Dieter De Schutter

 

Pluimgewicht 2017-22
tekening: Dieter De Schutter; tekst: Line Pillet
Pluimgewicht 2017-6
tekening: Charlotte Severeyns; tekst: Vincent Van Meenen
Pluimgewicht 2017-24
tekening: Dieter De Schutter; tekst: Vincent Van Meenen
Pluimgewicht 2017-8
Tekening: Charlotte Severeyns; tekst: Vincent Van Meenen
pluimgewicht 6
tekening: Dieter De Schutter

Leave a Reply